Recepten, tips en inspiratie

Een Klassieke Delicatesse: Franse Uiensoep

Blogs

Bonjour, soepliefhebbers! Vandaag nemen we een culinaire reis naar Frankrijk met een tijdloze klassieker: Franse Uiensoep. Dit gerecht is meer dan alleen een soep; het is een rijke melange van smaken en tradities, diep geworteld in de Franse culinaire geschiedenis.

Franse uiensoep, bekend om zijn diepe karamelkleur en rijke smaak, is het perfecte voorbeeld van hoe eenvoudige ingrediënten kunnen transformeren in iets buitengewoons. Met slechts een paar basisingrediënten creëer je een gerecht dat zowel troostend als elegant is.

In deze blogpost gaan we stap voor stap door het bereiden van deze klassieke soep. Van het zachtjes karamelliseren van de uien tot het gratineren van de kaas bovenop, elke stap voegt een nieuwe laag van smaak toe. Dus, zet je schort klaar en verwarm die soeppan, want we gaan samen iets heerlijks maken! 🥖🔥

– 2 kilo uien,dungesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 2teentjesknoflook,fijngehakt
– 8 koppen runderbouillon
– 1theelepeltijm,vers
– Zout en peper naar smaak
– Geroosterde (stok)broodplakjes – Geraspte Gruyère kaas

Bereidingswijze:

Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.Voeg de uien en knoflook toe en bak ze ongeveer 15-20 minuten, of tot de uien zacht en lichtbruin zijn.

Voeg de knoflook toe. Roer goed en laat het een paar minuten sudderen.

Giet de runderbouillon in de pan en voeg tijm toe. Breng de soep aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat de soep 20-30 minuten sudderen om de smaken goed te laten mengen. Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 180 graden op de grillstand.

Schep de hete uiensoep in ovenbestendige soepkommen. Leg op elke kom een paar plakjes geroosterd (stok)brood en bestrooi royaal met geraspte Gruyère kaas.

Zet de kommen onder de grill totdat de kaas gesmolten en lichtbruin is.

Haal de kommen voorzichtig uit de oven (ze zijn heet!) en laat ze een paar minuten afkoelen voordat je serveert.

Eet smakelijk. 

Appel galette met de mandoline

Deze Franse appel galette smaakt als appeltaart en is gemaakt met dezelfde ingrediënten, maar is verpakt in een net iets eleganter jasje. Je kunt hem

Laatste recepten

Delen:

Categorieën

Populair

Appel galette met de mandoline

Deze Franse appel galette smaakt als appeltaart en is gemaakt met dezelfde ingrediënten, maar is verpakt in een net iets eleganter jasje. Je kunt hem

Bekijk ook eens

Vorige
Volgende
De waardering van kitchenroyal.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 96 reviews.