Recepten, tips en inspiratie

👩‍🍳🍴 Italiaans Comfort Food: Lasagne Editie 🍴👨‍🍳

Blogs

Hallo daar, foodie vrienden! Vandaag nemen we een duik in de hartverwarmende wereld van de Italiaanse keuken met een klassieker die iedereen kent en liefheeft: Lasagne! Dit gerecht is niet alleen een favoriet bij familiediners, maar ook een ster in potlucks en feestjes. Maar wist je dat lasagne veel meer is dan alleen lagen pasta en saus?

Lasagne heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oude Grieken en Romeinen. Ja, je leest het goed! Hoewel we het vandaag de dag als een typisch Italiaans gerecht beschouwen, ligt de oorsprong ervan in de oude mediterrane wereld. Interessant, toch?

In deze blogpost gaan we stap voor stap door hoe je een heerlijke, zelfgemaakte lasagne kunt maken. Of je nu een beginner bent in de keuken of een ervaren chef, dit recept is eenvoudig te volgen en garandeert een heerlijk resultaat. Dus trek je schort aan, zet je favoriete kookmuziek op, en laten we samen koken! 🎶🍅

Ingrediënten:
– 2 uien
– 3 stengels bleekselderij
– 1 grote winterpeen
– 2 tenen knoflook
– 1 takje rozemarijn
– Olijfolie
– 1 kilo rundergehakt
– Peper en zout naar smaak
– 150 gram tomatenpuree
– 1 rode peper, fijngehakt (optioneel, voor wat extra pit) – 1000 gram tomatenpulp
– Lasagne bladeren
– 2 takjes tijm

Voor de bechamelsaus:

– 100 gram roomboter

– 150 gram bloem
– 500 milliliter melk

– Parmezaanse kaas, geraspt

– 1 theelepel nootmuskaat

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Verhit een scheut olijfolie in een grote pan. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort om de zure smaak te verminderen.

Bak in een andere pan het gehakt gaar
Fruit de ui, bleekselderij en winterpeen tot de groenten zacht zijn. Voeg het gehakt toe en breng op smaak met peper en zout.

Voeg de knoflook, rozemarijn en de rode peper en tomatenpulp toe. Roer goed door en laat de saus sudderen op laag vuur.Voeg tijm toe naar smaak. Laat de saus minimaal 30 minuten pruttelen zodat de smaken goed kunnen mengen.

Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt de roomboter in een pan, voeg de bloem toe en roer goed.Voeg geleidelijk de melk toe, blijf roeren om klontjes te voorkomen. Laat de saus indikken.Voeg geraspte Parmezaanse kaas en nootmuskaat toe, roer goed en haal van het vuur.

Begin met een laagje van het gehaktmengsel, leg daar lasagne bladeren op, dan een laagje bechamelsaus. Herhaal tot de schaal vol is, eindig met een laagje bechamelsaus en Parmezaanse kaas

Bak de lasagne in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30-40 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is.

Laat de lasagne even rusten voordat je het aansnijdt.

Eet smakelijk. 

Laatste recepten

Delen:

Categorieën

Populair

Bekijk ook eens

Vorige
Volgende
nl_NLNL