Recepten, tips en inspiratie

Verse Salsa (Pico de Gallo) Voor Kookliefhebbers

Blogs

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 12 tot 16

Tip: Proef altijd eerst een stukje van de verse pepers voordat je ze toevoegt. Zo kom je erachter hoe pittig ze zijn en kun je beter inschatten hoeveel je nodig hebt.

Ingrediënten:

  • 2 tot 3 middelgrote verse tomaten (450 tot 680 gram), zonder steeltjes
  • 1/2 middelgrote rode ui
  • 2 serrano of 1 jalapeño peper, zonder steeltjes, ribben en zaadjes (naar smaak te aanpassen)
  • Sap van 1 limoen
  • 1/2 kopje gehakte koriander
  • Koosjer zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
  • Een snufje gedroogde oregano (tussen je vingers verkruimelen voordat je toevoegt) naar smaak
  • Een snufje gemalen komijn, naar smaak

Bereidingswijze:

  • Voorbereiden: Hak de tomaten, pepers en uien met het kleinste mes van de Kitchen Royal Groentesnijder.  
  • Let op:  bij het aanraken van de pepers! Gebruik een plastic zakje of wegwerphandschoenen en was je handen grondig na het aanraken. Zorg ervoor dat je je ogen niet aanraakt. 
  • Maken van de salsa: Doe de overige ingrediënten in de bak van de Kitchen Royal Groentesnijder. Roer deze goed door elkaar.
  • Op smaak brengen: Doe de salsa in een serveerkom. Voeg naar smaak zout en peper toe. Is de salsa te pittig? Voeg wat meer tomaat toe. Wil je het pittiger? Voeg dan wat zaadjes van de pepers of wat meer gemalen komijn toe.
  • Serveren: Serveer de salsa met chips, tortilla’s, taco’s, burrito’s, tostadas, quesadilla’s, of met bruine of zwarte bonen. 
  • Bewaar de salsa maximaal 5 dagen in de koelkast.

Laatste recepten

Delen:

Categorieën

Populair

Bekijk ook eens

Vorige
Volgende
nl_NLNL