Recepten, tips en inspiratie

Een Klassieker Herontdekt: Spaghetti met Gehaktballen

Blogs

Hallo, pastaliefhebbers! Vandaag brengen we een tijdloze klassieker naar je keukentafel: Spaghetti met Gehaktballen. Dit gerecht is niet zomaar comfort food; het is een symbool van gezelligheid en huiselijke warmte, geliefd door jong en oud.

Spaghetti met gehaktballen is een gerecht dat generaties lang harten heeft verwarmd. Het combineert de eenvoud van Italiaanse pasta met sappige, kruidige gehaktballen, overgoten met een rijke tomatensaus. Elke hap brengt je een stap dichter bij culinaire gelukzaligheid.

In deze blogpost laten we zien hoe je deze heerlijke maaltijd zelf kunt bereiden. We doorlopen samen alle stappen, van het maken van de perfecte gehaktballen tot het koken van de spaghetti tot in de perfectie. Dus maak je klaar om je keuken om te toveren in een Italiaanse trattoria en duik in de wereld van spaghetti met gehaktballen! 🥘🧀

Ingrediënten:

  • 3 Zoete witte uien
  • 1 Winterpeen
  • 1 Knoflookteen
  • 500 gram Rundergehakt
  • 2 eieren
  • 3 el Melk
  • 400 gram Tomatenpulp
  • 1 takje Rozemarijn
  • 1 takje Tijm
  • 1 takje Oregano
  • 2 takjes Basilicum
  • 200 gram Spaghetti
  • 50 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

  • Pel en snijd de uien in kleine blokjes, schil ook de winterpeen en snijd er blokjes van.
  • Fruit de uien in olijfolie aan tot ze mooi glazig zijn. Verdeel de uien daarna in twee schaaltjes voor later.
  • Pel ook een knoflook en hak deze fijn.
  • Meng het gehakt met 1 schaaltje van de uien de fijngehakte knoflook zout, peper de eieren en de melk en kneed het geheel goed door totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  • Draai van het gehaktmengsel kleine gehaktballetjes.
  • Verwarm wat olie in een pan en bak de buitenkant van de gehaktballetjes tot ze een mooie bruine kleur hebben.
  • Haal de gehaktballetjes uit de pan en voeg in de warme pan de gesneden wortel en het andere bakje met de ui toe.
  • Voeg nadat de groentes wat kleur hebben gekregen het tomatenpulp toe en breng het geheel aan de kook. Zet daarna het vuur zachter en laat het geheel met de balletjes terug in de pan 30 minuten doorgaren.
  • Voeg ook de basilicum, tijm, oregano en rozemarijn toe aan de saus.
  • In een andere pan brengen wij een pan met ruim water aan de kook, voeg wat zout toe aan het kookwater en kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Giet de spaghetti af en moet er wat goede olijfolie overheen.
  • Als de saus 30 minuten heeft doorgekookt kunnen de kruiden worden verwijdert en ook de gehaktballetjes kunnen uit de saus gehaald worden.
  • Om te serveren leggen we de gekookte spaghetti op een bord, schep er wat tomatensaus overheen en leg de gehaktballen erbovenop. Bestrooi het gerecht met geraspte Parmezaanse kaas en garneer met extra basilicum.
  • Eet smakelijk.

Appel galette met de mandoline

Deze Franse appel galette smaakt als appeltaart en is gemaakt met dezelfde ingrediënten, maar is verpakt in een net iets eleganter jasje. Je kunt hem

Laatste recepten

Delen:

Categorieën

Populair

Appel galette met de mandoline

Deze Franse appel galette smaakt als appeltaart en is gemaakt met dezelfde ingrediënten, maar is verpakt in een net iets eleganter jasje. Je kunt hem

Bekijk ook eens

Vorige
Volgende
De waardering van kitchenroyal.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 96 reviews.