Recepten, tips en inspiratie

Kitchen Royal - Mandoline - Groentesnijder - Handig - Compact - Snijmachine

De beste mandoline kopen

Blogs

Ben je van plan om de beste mandoline te kopen? Dan ben je momenteel op precies de juiste plek aanbeland. Bij Kitchen Royal hebben we namelijk uitvoerig ons best gedaan om de ultieme mandolines op de markt te brengen. Producten die stuk voor stuk voldoen aan alle eisen die je met betrekking tot een mandoline maar kunt hebben.

Om daar nog een schepje bovenop te doen, voorzien we je graag ook van alle bijbehorende, relevante informatie over de mandoline.

Wat is een mandoline?

Laten we om te beginnen de term zelf er even bij pakken. Want wat houdt een mandoline nu eigenlijk precies in?

Met de naam mandoline verwijzen we naar het rechthoekige keukengerei waarmee het mogelijk is om dunne plakjes van bijvoorbeeld groenten te snijden. Dit type product bestaat normaal gesproken namelijk uit een groot oppervlak met één of meerdere rechte of schuin geplaatste mesjes. Daarnaast is het ook mogelijk om er staafjes of slierten mee te snijden.

De voordelen van de beste mandoline

Dat de mandoline zo’n populaire vorm van keukengerei is, is geen toeval. Wereldwijd hebben talloze mensen enorm veel profijt van deze uitvinding gehad. Zo zijn er enkele duidelijke voordelen direct gekoppeld aan de aankoop van dit product. Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • Je bespaart tijd: Met een mandoline gaat het snijden van groenten vele malen sneller. Beeld je eens in hoelang het eigenlijk duurt om bijvoorbeeld een ui of een komkommer te snijden. Met een mandoline is dit binnen een paar seconden gebeurd. De constructie van dit keukenhulpmiddel is zo handig ontworpen, dat je vooral bij grotere hoeveelheden enorm veel tijd bespaart.

  • Je voorkomt ongelukken: Een bijkomend voordeel is dat je een hoop ongelukken in de keuken gaat voorkomen. We hebben allemaal wel een keer een ongelukje gehad bij het snijden van groente of fruit. Zeker wanneer je hele dunne plakjes van iets nodig hebt. Met een mandoline is dit voortaan verleden tijd. Het is haast onmogelijk om een (kleine) verwonding op te lopen wanneer je hiermee aan het snijden bent.

  • Veel dunner snijden mogelijk: Een voordeel dat misschien niet voor de hand ligt, maar wel degelijk enorm goed uitkomt; met een mandoline is het mogelijk om veel dunnere plakjes te snijden dan met een mes. Wanneer je handmatig met een mes aan de slag gaat, is het nagenoeg onmogelijk om kaarsrecht en superdun door een stuk groente heen te snijden. Een mandoline is daarentegen precies zo ontworpen om dat voor elkaar te krijgen. Zo heb je altijd de beschikking over plakjes of stukjes van de juiste grootte.

  • Op meerdere manieren inzetbaar: Tot slot is de moderne mandoline ook nog eens op talloze manieren inzetbaar. Bijvoorbeeld niet alleen voor groente, maar ook voor fruit. En zoals we al eerder aangaven; je kunt ermee raspen, julienne snijden of zelfs kleine stukjes creëren.

Daarmee heb je dus volop redenen om de mandoline een kans te geven. Zeker wanneer je daarbij de optie hebt om voor een van de professionele, hoogwaardige en speciaal ontworpen mandolines van Kitchen Royal te kiezen!

Waarmee rekening houden bij mandoline kopen?

Ondanks alle bovengenoemde voordelen is het niet handig om blind maar het eerste de beste product te kopen. Ook bij een mandoline doe je er goed aan om even na te lopen of er met de volgende punten rekening is gehouden:

  • Het beste materiaal: Een mandoline kan gemaakt zijn van verschillende materialen. Over het algemeen bestaan de beste ontwerpen uit een combinatie van kunststof en RVS. Zoals bijvoorbeeld bij het assortiment van Kitchen Royal het geval is. Echter zijn er ook exemplaren die voor een andere samenstelling qua materiaal gaan. Hou dit dus zeker in de gaten voorafgaand aan je aankoop.

  • Handmatig vs elektrisch: Daarnaast heb je de handmatige versus de elektrische opties. Bij een mandoline is het in de basis niet nodig om voor een elektrisch exemplaar te kiezen. Deze zijn vaak namelijk onnodig groot, moeten opgeladen worden en leveren minder controle over de specifieke snijwijze op.

  • Meerdere mogelijkheden: Verder is het wel zo handig om meerdere mogelijkheden te hebben met je mandoline. Daarmee doelen we onder andere op de mogelijkheid om stukjes groenten en fruit van verschillende grootte en vorm te kunnen snijden. Let bij het uitkiezen van jouw product goed op of dit het geval is.

  • Aanpasbaarheid: Tot slot verdient de mate van aanpasbaarheid nog even wat aandacht. Dat wil zeggen; hoe makkelijk het is om het design van de mandoline aan te passen. Bijvoorbeeld wanneer je wilt switchen van julienne snijden naar het snijden van gewone plakjes. Hoe makkelijker dit gaat en hoe minder losse onderdelen je hoeft te gebruiken, hoe groter het gebruiksgemak.

Daarmee ben je nu echt op de hoogte van alle relevante informatie met betrekking tot het kopen van de beste mandoline. Pak ons assortiment erbij en kies nu jouw favoriete product!

FAQ: Mandoline kopen

Als specialist op het gebied van mandolines krijgen we vaak veel vragen over dit type product. Vandaar dat we bij deze alvast enkele veelgestelde vragen voor je beantwoorden:

Wat snij je met een mandoline?

Met een mandoline is het mogelijk om een hoop verschillende voedingsmiddelen te snijden. De meeste mensen gebruiken dit type product om groentes of fruitsoorten te snijden. Van aardappelen voor het maken van patat tot aan komkommer voor een salade. Het is allemaal mogelijk!

Is een mandoline handig?

Over het algemeen ziet men de mandoline als een extreem handig keukenhulpmiddel. Vooral omdat het bij het koken vaak nodig is om flink wat groentes en fruitsoorten te snijden. Met een mandoline bespaar je iedere keer een hoop tijd op dit vlak. Aangezien dit type product jarenlang meegaat, blijf je er ook heel lang van profiteren.

Hoeveel kost een mandoline?

De mandoline is al zo goedkoop als voor een euro of 10 verkrijgbaar. Echter is het probleem met die producten dat ze vaak niet lang meegaan en erg onhandig in het gebruik zijn. Voor een ultrahandige, duurzame en multifunctionele mandoline ga je richting de €50. Bekijk nu het assortiment van Kitchen Royal voor de beste prijs-kwaliteitverhoudingen!

Appel galette met de mandoline

Deze Franse appel galette smaakt als appeltaart en is gemaakt met dezelfde ingrediënten, maar is verpakt in een net iets eleganter jasje. Je kunt hem

Laatste recepten

Delen:

Categorieën

Populair

Appel galette met de mandoline

Deze Franse appel galette smaakt als appeltaart en is gemaakt met dezelfde ingrediënten, maar is verpakt in een net iets eleganter jasje. Je kunt hem

Bekijk ook eens

Vorige
Volgende
De waardering van kitchenroyal.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 96 reviews.